Een van de meest voorkomende term is AMRAP, wat zoveel mogelijk reps (of rondes) betekent. Het is een workout stijl die oorspronkelijk populair werd in CrossFit en geliefd is om zijn veelzijdigheid. AMRAP-workouts kunnen nuttig zijn voor letterlijk iedereen op elk fitnessniveau.

Het kan worden gebruikt om kracht, uithoudingsvermogen of andere fitnesselementen te verbeteren.

Circuit van oefeningen

AMRAP-workouts zijn meestal gestructureerd rond een circuit van oefeningen waarvoor minimale uitrusting nodig is. Deze circuits richten zich op functionele bewegingen en werken goed met zware sets van veelvouden (d.w.z.: 15 reps). Hoewel ze misschien als een gemakkelijke taak klinken, kunnen ze bedrieglijk vermoeiend en moeilijk zijn.

AMRAP-workouts zijn een geweldige manier om de conditie te verbeteren in groepsfitness of CrossFit-lessen, omdat ze mensen de mogelijkheid geven hun eigen intensiteitsniveau te kiezen terwijl ze toch naar een objectief doel toewerken (d.w.z.: zoveel mogelijk rondes van de workout afwerken). AMRAP’s stellen je in staat om een volledige lichaamstraining in slechts 20 minuten af te ronden.

Een van de grootste voordelen van AMRAP workouts is dat ze aangepast kunnen worden aan iedereen, van beginnende atleten tot gevorderde fitnessers die een intense uitdaging willen.